Kinaimport


Importera varor från Kina

Importera från Kina, sälj i Sverige. Du kan bli rik. Många har gjort det.

Alla blir inte rika men en hel del tjänar pengar. Storskaligt med en fortgående import och kanske till och med produktion i Kina och kontinuerlig försäljning i Sverige.

Eller småskaligt, man importerar en halv container prylar för att sälja på Kiviks marknad eller via någon hemsida man har. Och allt är möjligt. Vissa produkter har kanske blivit överexploaterade under senaste åren, men varför ska man välja de vanligaste produkterna för sin import från Kina. Och man behöver inte stirra sig blind på hindren. Det är bättre att se möjligheterna.

Med större resurser bakom sig kan man åka till Kina och leta produkter på mässor, i affärer och hos företag. Exportrådet hjälper gärna till med sådant, men då bör man vara ett hyfsat etablerat företag.

Privatimport, att man köper in grejer och säljer vid enstaka tillfällen eller till kompisar och vänner eller via sin hemsida, får man i huvudsak klara av själv.

Tradera.se brukar på sina företagarseminarier berätta en historia om en man, en nybörjare i försäljningsbranschen, som köpte korgar från Kina och la ut dem på Traderas sida för företagsförsäljning. Första månaden sålde han för cirka en och halv miljon kronor.

Importen från Kina har ökat dramatiskt de senaste åren. De totala tullavgifterna för import till Sverige har ökat från 3,6 miljarder kronor år 2000 till 5 miljarder kronor 2006. En stor del av ökningen beror på den alltmer omfattande handeln med Kina, skriver Tullverket på sin hemsida.

Så det är väl bara att sätta igång?

Ja visst! Starta med våra tips. Så blir det lättare att komma igång.

STARTA IMPORT FRÅN KINA! Klicka här för tips om hur du importerar varor från Kina.

STARTA EGET! Klicka för tips om hur du startar eget företag.